Сайт продається -> dmytrosalesite@gmail.com

Як перевірити турбіну на дизелі

Як перевірити турбіну на дизелі

Якщо є хоч найменші підозри на несправність у турбіні, слід негайно провести діагностику роботи всього турбокомпресора. Тільки діагностика дозволить зробити висновок – чи потрібен ремонт саме турбокомпресора або агрегат буде недоторканий, але ремонту підлягають інші вузли, потрібна заміна комплектуючих та запчастин.

Огляд та діагностику турбіну проводять без її знімання з автомобіля.

Перший етап – від'єднати та ретельно оглянути патрубки. Практично у всіх двигунах патрубки легко знімаються. В ідеалі - патрубки повинні бути повністю сухими, якщо є хоча б незначні сліди олії, слід з'ясувати першопричини його попадання та усунути їх по можливості. До речі, причина може бути не в турбіні, а у зношеності системи двигуна, коли буде потрібно лише ремонт патрубка турбіни.

Другий етап – огляд та перевірка валу, його рухливості в усіх напрямках. Осьовий напрямок – ніякого відчуття люфту не повинно бути. Наявність люфту – сигнал до негайного ремонту турбіни. Що стосується руху радіального напряму, то лопатки стикатися один з одним або бути піддані тертю. Навіть одноміліметровий люфт повинен насторожити та сприяти проведенню подальшої діагностики з перевіркою турбіни та її ремонтом.

Третій етап – огляд лопаток. Жодних пошкоджень на поверхні цих елементів не повинно бути взагалі. Жодних зазубрин, недоліків, вигинів, тріщин. Якщо є навіть найменші натяки на знос, буде потрібна подальша діагностика турбіни дизеля та повноцінний ремонт.

Четвертий етап – детальна діагностика фланців, корпусу, підшипників щодо тріщин, сколів. Виявлене зношування потребує не тільки ретельної перевірки турбіни на дизелі, але і її 100% ремонт.

Як перевірити турбіну на дизелі

Часто цих чотирьох етапів буде достатньо, щоб виявити несправність та своєчасно її усунути. У ряді випадків перевірка турбіни на дизелі передбачає виявлення несправностей саме у роботі двигуна та інших систем, а не самої турбіни. Нерідко потрібно просто заміна деталей у зв'язку з їх зносом та оновлення за рахунок цієї роботи всього турбокомпресора.

Якщо жоден з перерахованих вище етапів не допоміг виявити неполадки в роботі турбіни, а також виявити несправність, слід в обов'язковому порядку перевірити герметичність вхідного тракту і вихлопного тракту. До зниження тяги може також призвести збій у системі регулювання наддуву.

А також рекомендуємо використовувати цю таблицю для пошуку несправності турбіни .